ΠΑΥΛΙΝΑ ΣΠΑΝΔΩΝΗΣύμβουλος κοινωνικής πολιτικής και σχεδιασμού, MSc., London School of Economics - Συντονίστρια ομάδα «FeliCity - Γάτες στην πόλη

Είναι Κοινωνική Ανθρωπολόγος και σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής, απόφοιτη – με διάκριση – του Παντείου Πανεπιστημίου. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές (MSc.) με θέμα «Κοινωνική πολιτική και σχεδιασμός» στο London School of Economics and Political Science.
Έχει πολυετή εργασιακή εμπειρία σε θέματα κοινωνικού αποκλεισμού, ως επιστημονική συντονίστρια προγραμμάτων εργασιακής ένταξης ανέργων από ομάδες με ιδιαίτερα κοινωνικά, πολιτισμικά ή ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Για 13 έτη εργάστηκε στη Βουλή των Ελλήνων ως επιστημονική σύμβουλος σε θέματα εργασίας, ασφάλισης, υγείας και πρόνοιας και για 18 μήνες ως σύμβουλος υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με βασικό αντικείμενο τις δράσεις υγείας και πρόνοιας με έμφαση στις κοινωνικά αποκλεισμένες ομάδες. Σήμερα είναι επικεφαλής του γραφείου του Αντιπροέδρου της Βουλής των Ελλήνων, Καθηγητή Δημήτρη Κρεμαστινού.
Είναι ιδρύτρια της φιλοζωικής ομάδας «FeliCity – Γάτες στην πόλη» με εντατικό έργο στα Βριλήσσια. Είναι υπότροφος του Ιδρύματος Ωνάση, π. μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Υποτρόφων του και Γ. Γραμματέας της πολιτικής κίνησης «Μπροστά».
Έχει συγγράψει βοήθημα διδασκαλίας του μαθήματος Κοινωνιολογίας Γ’ Λυκείου και έχει μεταφράσει επιστημονικά βιβλία από τα Αγγλικά.