ΙΩΣΗΦ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣΟικονομολόγος

Γεννήθηκε το 1979 στην Αθήνα και μεγάλωσε στα Βριλήσσια. Τελείωσε το 1ο Γυμνάσιο και το 2ο Λύκειο Βριλησσίων. Είναι πτυχιούχος Οικονομολόγος από τη Σχολή Οικονομικών και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Κύπρου και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στα Οικονομικά (M.Sc. in Economics), με ειδίκευση στα Διεθνή Χρηματοοικονομικά από τη Σχολή Οικονομικών και Οικονομετρίας του Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ.
Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως συντονιστής έργου σε μελέτη ηλεκτρονικής πλατφόρμας στον τραπεζικό κλάδο, ως οικονομικός διαχειριστής σε ιδιωτική επιχείρηση ιατροτεχνολογικών προϊόντων και ως υπεύθυνος ελέγχου λογιστικών εγγράφων σε επιχειρησιακό πρόγραμμα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως σύμβουλος ηλεκτρονικού εμπορίου και αναλυτής δεδομένων.
Διετέλεσε υπεύθυνος του προγράμματος ενισχυτικής διδασκαλίας του Δημοτικού Κέντρου Μελέτης του Δήμου Βριλησσίων από την αρχή της λειτουργίας του μέχρι το 2017. Από το 2014 μέχρι και σήμερα είναι ενεργό μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Βριλησσίων.