Αγαπητές συνδημότισσες, Αγαπητοί συνδημότες,

Στις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου 2019 κρίνεται μόνο η συνέχεια της δημιουργικής πορείας του Δήμου μας. Και αυτό θα φανεί κυρίαρχα από τη σύνθεση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου και της νέας Δημοτικής Αρχής, η οποία πρέπει να αντανακλά έναν Δήμο που η εμπειρία της κρίσης τον έκανε σοφότερο, δημιουργικό και ‘νοικοκύρη’ μετά από μακρά περίοδο στασιμότητας, μετά από πολλά χρόνια ‘πέτρινα’.

Δεν χρειάζεται ο Δήμος μας ένα νέο ρεσάλτο στο δημόσιο χρήμα χωρίς προοπτική και σχέδιο για το μέλλον του. Δεν χρειάζεται να προσφερθεί ως πειρατικό λάφυρο στο κάθε κόμμα που είναι στην κυβέρνηση. Η πόλη μας, τα Βριλήσσια, δεν αξίζει να γίνει μία πόλη προέκταση και συνέχεια του κάθε κόμματος και της όποιας κυβέρνησης.

Για όλους αυτούς τους λόγους, ο Δήμαρχος Ξένος Μανιατογιάννης, έγκαιρα και έγκυρα, απευθύνθηκε δημόσια με ανοιχτή πρόσκληση σε όλους εκείνους τους ενεργούς δημότες και συλλογικότητες που θέλουν να συστρατευθούν και να αγωνιστούν μαζί για το μέλλον της πόλης μας. Σε όλους εκείνους που μοιράζονται τις ίδιες αξίες, που έχουν τις ίδιες ανησυχίες για τα Βριλήσσια, ενστερνίζονται τους ίδιους στόχους, αισθάνονται αναπόσπαστο μέρος της κοινωνίας, ΝΙΩΘΟΥΝ ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ.

Στην πρόσκληση αυτή ανταποκρίθηκαν θετικά και μας τιμούν με την συμπόρευσή τους, εκπρόσωποι φορέων και συλλογικοτήτων της πόλης, ενεργοί δημότες, δημοτικοί σύμβουλοι, η δημοτική παράταξη “Βριλήσσια Ανοιχτή Πόλη Αλληλεγγύης και Πολιτισμού”, κόμματα και πρόσωπα με ευθεία κοινωνική αναγνώριση επιτυχήμένα στην επαγγελματική τους δραστηριότητα και στους χώρους συλλογικής παρέμβασης και δραστηριοποίησης τους.

Αγαπητές συνδημότισσες, Αγαπητοί συνδημότες,

Η κίνηση δημοτών “Βριλήσσια Δήμος Δημιουργίας” διαθέτει σήμερα ένα ισχυρό και πολυσυλλεκτικό ανθρώπινο κεφάλαιο. Το ανθρώπινο κεφάλαιό της αποτελείται από διαχρονικά μάχιμους και νεώτερους ενεργούς δημότες, με έμπειρους αυτοδιοικητικούς, αξιόλογους επιστήμονες και δραστήριους νέους και νέες, δημότες από όλες τις κοινωνικές ομάδες και ηλικίες. Στην συσπειρωμένη και ταυτόχρονα σημαντικά ανανεωμένη και πολύπλευρα διευρυμένη σε πρόσωπα και αντιλήψεις κίνησή μας και ειδικότερα στο ψηφοδέλτιο του Δήμου Δημιουργίας συμμετέχουν αυτοδιοικητικές δυνάμεις και πρόσωπα που πάνω από όλα θέτουν το συμφέρον της πόλης, των δημοτών και της νέας γενιάς.

Η σύνθεσή του:

Σηματοδοτεί την εγγύηση για μια νέα, επιτυχημένη, δημιουργική προοδευτική και κοινωνική συλλογική προσπάθεια και δράση για την πόλη μας.

Αναδεικνύει τη θέληση όλων να εργαστούν μόνο για το καλό της πόλης και όχι για το χρώμα του χάρτη το βράδυ των εκλογών στην τηλεόραση.

Χαρακτηρίζει την έκφραση ενός διαφορετικού αξιακού οράματος για την πορεία και λειτουργία του δήμου, με τη δημιουργία μιας υπαρκτής και ευρείας κοινωνικής συμμαχίας όλων των πολιτών που επιζητούν την πρόοδο και τη δημιουργία.

Υπογραμμίζει την ανάγκη για ένα Δήμο οικονομικά ισχυρό, δημιουργικά προοδευτικό, περιβαλλοντικά βιώσιμο, κοινωνικά αλληλέγγυο και απελευθερωμένο από κάθε είδους κομματικές χειροπέδες.

Σηματοδοτεί το όραμα όλων των δημοτών της πόλης για δημιουργία, πρόοδο, αλληλεγγύη και δημοκρατία, ανεξάρτητα από κομματικές ταυτότητες και ιδιοτελή συμφέροντα.

Το μόνο που ζητούμε όλοι οι άνθρωποι της κίνησης δημοτών ‘Βριλήσσια Δήμος Δημιουργίας από εσάς, τις συνδημότισσες και τους συνδημότες μας, είναι η δημοκρατική και ενεργή συμμετοχή σας, η ανανέωση της εμπιστοσύνης σας στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές και δεσμευόμαστε ότι όλοι ενωμένοι μπορούμε να διασφαλίσουμε την ομαλή, δημιουργική, προοδευτική πορεία του Δήμου μας.

Ξένος Μανιατογιάννης
Δήμαρχος Βριλησσίων

signature-1