Είναι καιρός για κοινωνική και αυτοδιοικητική σύνθεση και όχι για κουτσομπολίστικη άγρα ψήφων

Σε δήλωση-ανάρτησή του για τη σύνθεση του ψηφοδελτίου μας ο επικεφαλής της Δράσης κ. Τσούτσιας επέλεξε να επιτεθεί συνολικά στην παράταξή μας αλλά και να στοχοποιήσει ορισμένους από τους υποψηφίους μας, λησμονώντας ότι αναφέρεται σε αιρετούς συναδέλφους του που είναι εκλεγμένοι από τους δημότες στο παρόν δημοτικό συμβούλιο. Λησμονώντας, δηλαδή, ότι αναφέρεται σε εν ενεργεία δημοτικούς συμβούλους που είναι μάλιστα εκλεγμένοι από διαφορετικές δημοτικές παρατάξεις, μία εκ των οποίων και η δική του, και οι οποίοι μέσω διαφορετικών διαδρομών και (απο)στάσεων επιλέγουν τώρα τη συμπόρευσή τους με την παράταξη της δημοτικής αρχής. Αναγνωρίζοντας έμπρακτα τη θετική και ουσιαστική προσφορά μας της στην πόλη, όπως το ίδιο έχει ταυτόχρονα επιλέξει και μεγάλος αριθμός νέων υποψηφίων που άμεσα και θερμά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Ξένου Μανιατογιάννη για δημοκρατική και παραγωγική συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο του Δήμου Δημιουργίας.

Καταλαβαίνουμε την αγωνία όλων να φορέσουν κομματικά καπέλα στην παράταξη μας, συγχέοντας ηθελημένα κόμματα και καταστάσεις που βρίσκονται σε αντίθετες πολιτικές όχθες με τη δυναμική σύγκλισης δημοτικών δυνάμεων και αιρετών της πόλης για την πλαισίωση και διεύρυνση του ψηφοδελτίου της ανεξάρτητης και διαχρονικά πολυσυλλεκτικής δημοτικής μας κίνησης. Το κάνουν βουτηγμένοι στον προεκλογικό τους οίστρο και με προφανή σκοπό να απαξιώσουν στα μάτια των δημοτών το κορυφαίο γεγονός ότι ο Ξένος Μανιατογιάννης και ο Δήμος Δημιουργίας εξελέγησαν στις προηγούμενες εκλογές από τους δημότες των Βριλησσίων και για πρώτη φορά στην τοπική μας ιστορία, όχι απλώς χωρίς κομματικά χρίσματα, αλλά και δίχως την οποιαδήποτε στήριξη πολιτικού φορέα της κεντρικής εξουσίας. Ενώ και όσοι αποφασίζουν τη συμπόρευσή τους μαζί μας σήμερα κι ενόψει των προσεχών δημοτικών εκλογών, το κάνουν γνωρίζοντας τη διαδρομή διαρκούς αδιαπραγμάτευτης αυτονομίας και πλήρους απεξάρτησής μας από κόμματα και κάθε είδους κέντρα επιρροών και εξαρτήσεων. Το κάνουν αναγνωρίζοντας την ανεξάρτητη και δεδομένα ακηδεμόνευτη παραταξιακή και διοικητική πορεία μας, καθώς και τη γνωστή από την ίδρυση της παράταξής μας «Βριλήσσια Δήμος Δημιουργίας» πολυσυλλεκτικότητα των ψηφοδελτίων και συνολικά του προφίλ των μελών και φίλων της δημοτικής κίνησής μας.

Είμαστε υπερήφανοι για το ήθος και την πορεία των υποψηφίων μας. Στις επιστήμες, στον πολιτισμό, στην αυτοδιοίκηση και στην κοινωνία. Ενεργοί πολίτες που με το αποτύπωμά τους στον τόπο μας σηματοδοτούν την υγιή δημιουργικότητα και παραγωγικότητα σε καιρό κρίσης, καλύπτοντας ταυτόχρονα σχεδόν το σύνολο των διαφορετικών πολιτικών αντιλήψεων του δημοκρατικού πολιτικού φάσματος. Διάφορες και σημαντικά διαφορετικές πολιτικές αντιλήψεις, τις οποίες όμως αφήνουν πίσω μπρος στην απόφασή τους για συμμετοχή στα δημοτικά κοινά με τη δημοτική κίνησή μας.
Και το κάνουν αυτό απολύτως συνειδητά. Γνωρίζοντας τη σαφή και αδιαπραγμάτευτη θέση του επικεφαλής μας, Ξένου Μανιατογιάννη, να μην συμπεριλάβει σε θέση δημοτικής διοίκησης στελέχη που ταυτόχρονα θα διατηρούν θέση κεντρικής εξουσίας, της όποιας κυβέρνησης και από όποια κόμματα κι αν απαρτίζεται στη διάρκεια της νέας αυτοδιοικητικής περιόδου. Μια ρητή απόφαση του νυν και εκ νέου υποψήφιου Δημάρχου την οποία έχει κάνει γνωστή εξαρχής της συγκρότησης του ψηφοδελτίου σε όλα τα μέλη του, παρά την αναγνώριση εκ μέρους του της δυνατότητάς για υποψηφιότητα επανεκλογής τους, όσων έχουν θέσεις κεντρικής διοίκησης και είναι ήδη εκλεγμένοι στο παρόν δημοτικό συμβούλιο, κι εφόσον οι ίδιοι πράγματι επιθυμούν να τεθούν και πάλι υπό την κρίση των συνδημοτών τους.

Είναι καιρός όσοι από όλες τις πλευρές της τοπικής πολιτικής ζωής επιθυμούν πράγματι να συμβάλλουν στον δημοτικό διάλογο εποικοδομητικά για το παρόν και το μέλλον της πόλης να μιλήσουν ανοιχτά και καθαρά για τις προγραμματικές πολιτικές και για τα προτεινόμενα αυτοδιοικητικά στελέχη, με τις οποίες και τα οποία, απευθύνονται στην τοπική κοινωνία για να διεκδικήσουν την ψήφο τους για να ασκήσουν δημοτική διακυβέρνηση.

Από τη δική μας πλευρά αυτόνομα, δημιουργικά και με ειλικρινή διάθεση συνεργασίας είμαστε και θα είμαστε σταθερά ταγμένοι στο μετερίζι της σύνθεσης και της οικοδόμησης των αναγκαίων συναινέσεων για να πάμε από κοινού ένα βήμα ακόμα πιο μπροστά τα Βριλήσσια και να ανταποκριθούμε με επάρκεια στην κάλυψη των αναγκών των δημοτών, για μια δημιουργική, περιβαλλοντικά βιώσιμη και κοινωνικά αλληλέγγυα, σύγχρονη και συνάμα ανθρώπινη πόλη.