Βριλήσσια Δήμος Δημιουργίας – Mέλη – Yποψήφιοι της κίνησης

Αγαπητές συνδημότισσες, Αγαπητοί συνδημότες,

Η κίνηση δημοτών <<Βριλήσσια Δήμος Δημιουργίας>> ανέλαβε, μετά από τη δική σας εντολή, τον Σεπτέμβριο του 2014, την ευθύνη της δημοτικής διακυβέρνησης της πόλης μας με επικεφαλής τον Δήμαρχο Ξένο Μανιατογιάννη.
Στην πολύχρονη, ανεξάρτητη και ακηδεμόνευτη, αυτοδιοικητική πορεία της είχε πάντα ως θεμελιακό αξίωμα ότι τα Βριλήσσια ανήκουν σε όλους τους δημότες οι οποίοι και είναι ισότιμοι απέναντι στο Δήμο. Ήταν σταθερά και διαχρονικά αντίθετη με όλους εκείνους που οραματίζονται μία κομματικά εξαρτημένη τοπική αυτοδιοίκηση, υποχείριο της εκάστοτε κυβέρνησης, λιγότερο δημοκρατική και χωρίς σεβασμό στο δημόσιο χρήμα.

Με συνέπεια και συνέχεια την περίοδο αυτή της δημοτικής μας διακυβέρνησης, η οποία συνέπεσε με την κορύφωση της βαθιάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης για τη χώρα μας, εργαστήκαμε όλοι μαζί, με ήθος, εμπειρία, γνώση, για μια δημιουργική πορεία προς το μέλλον της πόλης μας. Εργαστήκαμε να κάνουμε πράξη τον προγραμματικό μας λόγο και το περιεχόμενο των δεσμεύσεών μας, με διαφάνεια και ορθολογισμό στη χρήση των οικονομικών πόρων του Δήμου. Με αξιοποίηση όλων των ανθρώπινων πόρων του κι ενισχύοντας ταυτόχρονα την κοινωνική ισότητα και αλληλεγγύη, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις. Εργαστήκαμε για τη δημιουργία με αειφορία και για τη θεμελίωση μιας βιώσιμης ανάπτυξης της πόλης και των δημοτών.
Παρά τις οικονομικές, κοινωνικές και θεσμικές αντιξοότητες πιστεύουμε ότι πετύχαμε πολλά και σίγουρα προχωρήσαμε κοιτάζοντας εμπρός. Βέβαια όχι όλα αυτά που και εμείς θα θέλαμε. Τα έργο μας αυτό είναι και ορατό και κρίνεται. Εκτός όμως από αυτό το ορατό έργο έχουμε κατοχυρώσει και ένα άλλο έργο εξίσου σημαντικό. Με το ήθος και το ύφος του λόγου μας, χωρίς κινδυνολογία και διχασμό, με σεβασμό στη διαφορετική τεκμηριωμένη άποψη, τόσο στο δημοτικό συμβούλιο, όσο και στα άλλα όργανα του Δήμου και τα διοικητικά συμβούλια των νομικών προσώπων, πολλές φορές πετύχαμε αυτό που για πολλούς υποψηφίους είναι το ζητούμενο ή τους ενοχλεί ή και τους φοβίζει: τη συμμετοχή, τη συνεργασία και εν τέλει τη ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ. Η πολυσυλλεκτικότητα των μελών της κίνησής μας, αλλά και η ανεξαρτησία της από πολιτικά κόμματα, αποτέλεσαν τη βάση για τη δημιουργία συνεργασιών και κοινών συμφωνιών πάνω στα θέματα που μας ενώνουν, αφήνοντας πίσω όσα μας χωρίζουν. Δημιουργήσαμε σχέσεις εμπιστοσύνης και συνέργειας με όλους εσάς τους συνδημότες μας, με τους εθελοντές ενεργούς δημότες που βοήθησαν πολλαπλά στην επιτυχία του έργου μας, με φορείς και συλλογικότητες της πόλης μας που στάθηκαν, ακόμη και κριτικά, δίπλα μας και έτσι τελικά θεμελιώσαμε ισχυρές συναινέσεις δημιουργίας και προόδου.
Αγαπητές συνδημότισσες, Αγαπητοί συνδημότες,
Στις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου 2019 κρίνεται μόνο η συνέχεια της δημιουργικής πορείας του Δήμου μας. Και αυτό θα φανεί κυρίαρχα από τη σύνθεση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου και της νέας Δημοτικής Αρχής, η οποία πρέπει να αντανακλά έναν Δήμο που η εμπειρία της κρίσης τον έκανε σοφότερο, δημιουργικό και ‘νοικοκύρη’ μετά από μακρά περίοδο στασιμότητας, μετά από πολλά χρόνια ‘πέτρινα’.
Δεν χρειάζεται ο Δήμος μας ένα νέο ρεσάλτο στο δημόσιο χρήμα χωρίς προοπτική και σχέδιο για το μέλλον του. Δεν χρειάζεται να προσφερθεί ως πειρατικό λάφυρο στο κάθε κόμμα που είναι στην κυβέρνηση. Η πόλη μας, τα Βριλήσσια, δεν αξίζει να γίνει μία πόλη προέκταση και συνέχεια του κάθε κόμματος και της όποιας κυβέρνησης.
Για όλους αυτούς τους λόγους, ο Δήμαρχος Ξένος Μανιατογιάννης, έγκαιρα και έγκυρα, απευθύνθηκε δημόσια με ανοιχτή πρόσκληση σε όλους εκείνους τους ενεργούς δημότες και συλλογικότητες που θέλουν να συστρατευθούν και να αγωνιστούν μαζί για το μέλλον της πόλης μας. Σε όλους εκείνους που μοιράζονται τις ίδιες αξίες, που έχουν τις ίδιες ανησυχίες για τα Βριλήσσια, ενστερνίζονται τους ίδιους στόχους, αισθάνονται αναπόσπαστο μέρος της κοινωνίας, ΝΙΩΘΟΥΝ ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ. Στην πρόσκληση αυτή ανταποκρίθηκαν θετικά και μας τιμούν με την συμπόρευσή τους, εκπρόσωποι φορέων και συλλογικοτήτων της πόλης, ενεργοί δημότες, η δημοτική παράταξη “Βριλήσσια Ανοιχτή Πόλη Αλληλεγγύης και Πολιτισμού” που συμμετέχει με παρουσία εκπροσώπων της στην σημαντικά ανανεωμένη και πολύπλευρα διευρυμένη σε πρόσωπα και αντιλήψεις κίνησή μας.
Αγαπητές συνδημότισσες, Αγαπητοί συνδημότες,
Η κίνηση δημοτών <<Βριλήσσια Δήμος Δημιουργίας>> διαθέτει σήμερα ένα ισχυρό και πολυσυλλεκτικό ανθρώπινο κεφάλαιο. Το ανθρώπινο κεφάλαιό της αποτελείται από διαχρονικά μάχιμους και νεώτερους ενεργούς δημότες, με έμπειρους αυτοδιοικητικούς, αξιόλογους επιστήμονες και δραστήριους νέους και νέες, δημότες από όλες τις κοινωνικές ομάδες και ηλικίες. Η σύνθεσή του:
Σηματοδοτεί την εγγύηση για μια νέα, επιτυχημένη, δημιουργική προοδευτική και κοινωνική συλλογική προσπάθεια και δράση για την πόλη μας.
Αναδεικνύει τη θέληση όλων να εργαστούν μόνο για το καλό της πόλης και όχι για το χρώμα του χάρτη το βράδυ των εκλογών στην τηλεόραση.
Χαρακτηρίζει την έκφραση ενός διαφορετικού αξιακού οράματος για την πορεία και λειτουργία του δήμου, με τη δημιουργία μιας υπαρκτής και ευρείας κοινωνικής συμμαχίας όλων των πολιτών που επιζητούν την πρόοδο και τη δημιουργία.
Υπογραμμίζει την ανάγκη για ένα Δήμο οικονομικά ισχυρό, δημιουργικά προοδευτικό, περιβαλλοντικά βιώσιμο, κοινωνικά αλληλέγγυο και απελευθερωμένο από κάθε είδους κομματικές χειροπέδες.
Σηματοδοτεί το όραμα όλων των δημοτών της πόλης για δημιουργία, πρόοδο, αλληλεγγύη και δημοκρατία, ανεξάρτητα από κομματικές ταυτότητες και ιδιοτελή συμφέροντα.
Το μόνο που ζητούμε όλοι οι άνθρωποι της κίνησης δημοτών ‘Βριλήσσια Δήμος Δημιουργίας’ από εσάς, τις συνδημότισσες και τους συνδημότες μας, είναι η δημοκρατική και ενεργή συμμετοχή σας, η ανανέωση της εμπιστοσύνης σας στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές και δεσμευόμαστε ότι όλοι ενωμένοι μπορούμε να διασφαλίσουμε την ομαλή, δημιουργική, προοδευτική πορεία του Δήμου μας.

Ακολουθούν με αλφαβητική σειρά τα μέλη – υποψήφιοι της κίνησης:

ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ Ελεύθερος επαγγελματίας
ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ ΚΛΕΟΝΙΚΗ Οικονομολόγος
ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ Ελεύθερος επαγγελματίας
ΑΡΣΕΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Διοικητικό – Οικονομικό Στέλεχος
ΒΑΓΕΝΑΣ ΦΑΝΗΣ Ελεύθερος επαγγελματίας
ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Δρ. Χημικός Μηχανικός Ε.Μ.Π.
ΒΕΡΡΟΙΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ Πολιτικός Μηχανικός, MBA
ΒΟΡΡΙΑ ΕΙΡΗΝΗ Δικηγόρος
ΓΕΩΡΓΟΥΛΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π. Πολεοδόμος – Χωροτάκτης MSc.
ΕΓΚΟΛΦΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΚΗΣ Επιστημονικός Συνεργάτης ΒτΕ, Φυσικός, MSc.Marketing, MBA
ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Αντιστράτηγος Π.Σ. ε.α.
ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ Ελεύθερος Επαγγελματίας
ΚΟΝΤΟΔΙΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Χημικός Μηχανικός MSc, Ε.Μ.Π
ΚΟΥΤΣΟΥΝΑΔΗ ΣΤΕΦΑΝΙΑ Οικονομολόγος – Φοροτεχνικός
ΚΥΡΙΤΣΗ ΙΩΑΝΝΑ Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής
ΚΩΣΤΟΒΑΣΙΛΗ ΕΛΙΝΑ Πολιτικός Επιστήμονας
ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ ΝΙΚΟΣ Οικονομολόγος – Λογοτέχνης
ΛΥΤΡΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Δικηγόρος
ΜΑΛΑΚΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ Ιατρός Καρδιολόγος
ΜΑΡΑ ΦΩΤΕΙΝΗ Φαρμακοποιός
ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ ΑΛΕΞΗΣ Πολιτικός Επιστήμoνας- Περιβαντολλόγος
ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ Ελεύθερος Επαγγελματίας
ΜΠΑΤΑΛΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ Διπλωματούχος Μηχανικός Ορυκτών Πόρων, MSc
ΝΤΟΥΜΑ ΜΑΡΙΑ Αρχιτέκτων-Μηχανικός
ΝΤΡΙΝΙΑ ΕΛΕΝΗ Καθηγήτρια Γερμανικής Γλώσσας & Φιλολογίας
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ Μηχανολόγος Μηχανικός –
MSc Περιβαλλοντολόγος
ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ Πολιτιστικός Δημοσιογράφος ιντερνετικού περιοδικού artandpress.gr,
Kαθηγητής Μουσικής
ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΕΤΡΟΣ Δρ. Φιλοσοφίας – Θεολόγος ΕΚΠΑ
Συγγραφέας, Αρθρογράφος, Ζωγράφος
ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΩΤΑ Εκπαιδευτικός Α΄ βάθμιας
ΠΟΛΙΤΗ ΜΕΛΙΝΑ Ιδιωτική Υπάλληλος
ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ Οικονομολόγος MEd, MBA, π.Καθ.Παν.Δυτ.Αττικής
ΡΑΠΤΗ ΣΟΦΙΑ Νοσηλεύτρια
ΣΑΚΙΣΛΗ ΕΛΕΝΗ Οικονομολόγος- Εφοριακός
ΣΑΡΔΗ ΜΑΡΙΑ Καθηγήτρια Γαλλικής Γλώσσας & Πολιτισμού MEd., Επιμορφώτρια
ΣΙΜΟΥ ΛΑΜΠΡΙΝΗ Συνταξιούχος Ιδιωτική Υπάλληλος
ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΣΗΦ Οικονομολόγος
ΣΠΑΝΔΩΝΗ ΠΑΥΛΙΝΑ Σύμβουλος κοινωνικής πολιτικής και σχεδιασμού, MSc., London School of Economics,Συντονίστρια της ομάδας «FeliCity – Γάτες στην πόλη” για τα αδέσποτα ζώα

ΤΖΩΡΤΖΗ ΜΑΡΙΑ Οικονομολόγος – Εκπαιδευτικός
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Καθηγητής Φυσικής Αγωγής
ΦΑΚΙΤΣΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Ιδιωτικός Υπάλληλος
ΦΥΚΙΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Συνταξιούχος – Ελεύθερος Επαγγελματίας
ΧΑΝΤΖΑΡΑ ΣΟΦΙΑ Εκπαιδευτικός Β΄βάθμιας

Για την Κίνηση Δημοτών ‘Βριλήσσια Δήμος Δημιουργίας’
Ξένος Μανιατογιάννης
Υποψήφιος Δήμαρχος Βριλησσίων