Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες,

Στις γραμμές που ακολουθούν περιέχονται με απλό, επιγραμματικό και ουσιαστικό τρόπο, οι προτάσεις και οι προτεραιότητες της δημοτικής κίνησης «Βριλήσσια Δήμος Δημιουργίας» για τις ανάγκες της πόλη μας. Περιλαμβάνονται επίσης όλα τα μέλη της, τα οποία αποτελούν μια αυτοδιοικητική ομάδα με ισχυρό κορμό που διευρύνθηκε και ανανεώθηκε. 

Έτσι συνυπάρχουν η εμπειρία και η γνώση, ο ενθουσιασμός και η τεκμηρίωση, οι διαφορετικές αφετηρίες, η διαφορετικότητα στην αντίληψη της οπτικής των θεμάτων και η διάθεση συμμετοχής και προσφοράς στα κοινά. 

Όλοι όμως κινούνται συγχρονισμένα και υπεύθυνα προς την κοινή στόχευση:

Tην κατάθεση ψυχής για να συνεχίσουν τα Βριλήσσια να αποτελούν έναν βιώσιμο και κοινωνικά αλληλέγγυο δήμο, έναν δήμο σύγχρονο και πρωτοπόρο με επίκεντρο τον Άνθρωπο, έναν Δήμο με μοναδική προτεραιότητα ΕΣΑΣ, τους δημότες του.

Στα χρόνια που πέρασαν, ασκήσαμε με υπευθυνότητα τα καθήκοντα της δημοτικής αρχής.

Λειτουργήσαμε ως μία δημοτική αρχή που μπορεί να ενώσει και η οποία πάνω από εξουσίες και κόμματα βάζει τους δημότες της. 

Λειτουργήσαμε ως μία δημοτική αρχή που αγωνίζεται με σύνεση και συνεννόηση, ώστε να δημιουργηθεί ένας σύγχρονος δίκαιος αποτελεσματικός δήμος, που αποτελεί εγγύηση της νομιμότητας και της ορθής διαχείρισης των χρημάτων των φορολογούμενων δημοτών της. Με συνεργατική και συναινετική διάθεση, με δημοκρατική διαβούλευση και σεβασμό στη διαφορετικότητα των απόψεων, ώστε να έχουμε τη δημιουργία ισχυρών αποφάσεων με ευρεία πλειοψηφία. Με αυτόν τον τρόπο, θέματα πολλών χρόνων λύθηκαν οριστικά, ενώ θέσαμε τις στέρεες βάσεις επίλυσης για ορισμένα στα οποία απαιτείται περισσότερη εξειδίκευση και περισσότερος χρόνος για την αίσια τελική έκβασή τους. Πορευόμαστε με όραμα βιωσιμότητας σε κάθε πτυχή της κοινωνικής και περιβαλλοντικής ζωής της πόλης που ξεφεύγει από τη νοοτροπία του παρελθόντος, την οποία κάποιοι επιθυμούν διακαώς για τα δικά τους συμφέροντα να επαναφέρουν στην πόλη. Όραμα βιωσιμότητας και ανθρωπιάς, χωρίς ανέξοδες υποσχέσεις, χωρίς ψέματα και υποκρισία. Ένα όραμα σχεδιασμού και δράσης που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις σας, που απαντά στις ανάγκες σας αποτελεσματικά, τεκμηριωμένα και δημοκρατικά.

ΣΤΗ ΝΕΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

Αξιοποιούμε την ακίνητη περιουσία που ελευθερώσαμε και αποκτήσαμε στη δημοτική μας θητεία, με οδηγό τις ανάγκες της πόλης και των δημοτών της. 

Δημιουργούμε την κάθε μέρα γιατί η καθημερινότητα της καθεμιάς και του καθενός μας μετράει και οφείλουμε μέσα στα δεδομένα προβλήματα όλων, στη δύσκολη εποχή μας, να είναι λειτουργική και χωρίς προβλήματα. 

Συνεχίζουμε σε στέρεες βάσεις με παρακαταθήκη το νοικοκύρεμα των οικονομικών μας, με συμμετοχικό προϋπολογισμό και διαρκώς δημοκρατικά ελεγχόμενη στοχοθεσία.

Μέλημά μας η βιώσιμη ανάπτυξηφαρμόζοντας τη μελέτη βιώσιμης κινητικότητας (ΣΒΑΚ), θέτοντας νέο στόχο για “ZeroWaste” διαχείριση απορριμμάτων, δημιουργώντας αυτοτελή δημοτικό φορέα περιβαλλοντικής και ενεργειακής ανάπτυξης. 

Με κοινωνική και συμμετοχική διακυβέρνηση φορέων, συλλογικοτήτων και δημοτών διαμορφώνουμε τις αποφάσεις στην πόλη μας, θεμελιώνουμε δομές στήριξης της εργασίας και της νέας επιχειρηματικότητας, στεκόμαστε αποφασιστικά δίπλα στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και σε κάθε άνθρωπο, ανεξαρτήτως φύλου, φυλής, χρώματος και οποιουδήποτε ιδιαίτερου χαρακτηριστικού του. 

Με τους νέους στην πρώτη γραμμή δημιουργούμε δράσεις και δομές για την ενεργό συμμετοχή τους στα κοινά, για την ενίσχυση της εκπαίδευσής τους, για τις αθλητικές και πολιτιστικές ανάγκες έκφρασής τους και για την ενδυνάμωση των ταλέντων και δεξιοτήτων τους για δημιουργικη εργασία και επιχειρηματικότητα. 

Προχωράμε με αδιαπραγμάτευτες τις αρχές και τις αξίες μας, όπως μας γνωρίσατε και μας ορίσατε στη θέση της δημοτικής αρχής. 

Προχωράμε ανεξάρτητα και ακηδεμόνευτα με πολλή δουλειά, με τεκμηρίωση του λόγου μας και με την αυτοδιοικητική λογική μας σε κάθε στιγμή και δράση μας παρούσα. Χωρίς να μας ενδιαφέρει η πολιτική αφετηρία καθεμιάς και καθενός, παρά μόνο το κοινό δημιουργικό και  παραγωγικό αποτύπωμα στην πόλη, μέσα από  τη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ όλων μας.

Σ’ αυτό το ταξίδι σας θέλουμε μαζί μας.

Είναι σημαντικό, περισσότερο από ποτέ, να βρεθούμε μαζί στην κάλπη των δημοτικών εκλογών της 26ης Μαΐου, ώστε να δώσουμε από την πρώτη κυριακή μια ξεκάθαρη απάντηση στο λαϊκισμό και στην υποκρισία που προσπαθεί να διεισδύσει ξανά στην πόλη μας, ώστε να εδραιώσουμε μια συμπαγή κοινωνική και αυτοδιοικητική πλειοψηφία λήψης των αναγκαίων στρατηγικών και καθημερινών κρίσιμων αποφάσεων για το παρόν και μέλλον της πόλης, των δημοτών και της νέας γενιάς.

Για την κίνηση δημοτών  

«Βριλήσσια Δήμος Δημιουργίας» 

Ξένος Μανιατογιάννης 

Yποψήφιος Δήμαρχος Βριλησσίων